Su chi serbit:
15 iscartzofa sardos
500g de chibudda
1 limone
Pedrusèmene
ògiu germanu
sali e pìbiri
Quello che serve:
• 15 carciofi sardi
• 500 g di cipolle bianche fresche
• 1 limone
• prezzemolo
• 1 dl d’olio
• sale
• pepe
Aprontu:
Innetare s'iscartzofa de is fògias prus tostadas, e segare a piticu. A pustis bastat a ddu su fuliare in s'abba cun unu pagu de sutzu de limone.
In una pingiada manna caentare s'ògiu germanu, pònnere sa chibudda segada a fitas sùtile finas a cando non est bella che modde. In moe bastat annànghere s'iscartzofa chene s'abba e còere a fogu bàsciu in paris a su pedrusèmene, sali e pìbiri pro 15 minutos.
Preparazione:
Pulire i carciofi delle foglie più dure e tagliateli a metà mettendoli via via in acqua acidulata con il succo del limone per evitare che anneriscano.
In una pentola scaldate l’olio, mettete le cipolle tagliate a fettine sottili e poi lasciatele ammorbidire a fuoco moderato. Quando sono diventate trasparenti unite i carciofi ben sgocciolati e il prezzemolo tritato, salate e pepate, mescolate, coprite e cuocete a fuoco moderato per circa 15 minuti aggiungendo, se occorre, qualche cucchiaio d’acqua.