Su chi serbit:
- Tonno
- 320g de pasta (su chi bos si praghede)
- Fògias de fenugru
- 40 g de nuxi
- 1 chibudda
- tzafaranu cb
- piperoneddu
Ingredienti
• Tonno
• 320 g di pasta (a piacere)
• foglie di finocchio
• 40 g di noci
• 1 cipolla fresca
• zafferano qb
• peperoncino
Aprontu:
Duas cosas prima de coghinare:
- segare is fògias de fenugru e pònnere totu a parte
- pigare sa nuxi pro da pònnere in una pingiada una pariga de minutos e bogare in deretura: ant a serbire a s’acabu de sa retzeta
In s’interis de pònnere a coghinare sa pasta in s’abba salia, segare a piticu una chibudda frisca pro dda pònnere in una pingiada in pares cun s’ògiu germanu: aunire is fògias de fenugru e sighire agiunghende pagu pagu de abba de sa pasta.
Pònnere a pustis su tzafaranu e sa nuxi. Fàghere sartare sa pasta in sa pingiada in nue sunt is fògias de fenugru e aunire su tonno, in pares a unu pagu de piberoneddu.
Preparazione:
Due cose da fare prima di iniziare a cucinare:
- tagliare le foglie di finocchio e mettere tutto da parte
- mettere le noci in una pentola per un paio di minuti e togliere subito: serviranno a fine ricetta.
Nel mentre che la pasta cucina in una pentola di acqua salata, tagliare la cipolla fresca e mettetela insieme a un po’ di olio extravergine di oliva: unire le foglie di finocchio e continuare la cottura con un pochetto di acqua salata della pasta.
Aggiungere poi lo zafferano e le noci. Fate saltare la pasta nella stessa pentola del preparato e unire il tonno, insieme a un po’ di peperoncino.