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Su chi serbit:

  • Tonno
  • 320g de pasta (su chi bos si praghede)
  • Fògias de fenugru
  • 40 g de nuxi
  • 1 chibudda
  • tzafaranu cb
  • piperoneddu

Ingredienti

• Tonno
• 320 g di pasta (a piacere)
• foglie di finocchio
• 40 g di noci
• 1 cipolla fresca
• zafferano qb
• peperoncino

Aprontu:

Duas cosas prima de coghinare:

  • segare is fògias de fenugru e pònnere totu a parte
  • pigare sa nuxi pro da pònnere in una pingiada una pariga de minutos e bogare in deretura: ant a serbire a s’acabu de sa retzeta

In s’interis de pònnere a coghinare sa pasta in s’abba salia, segare a piticu una chibudda frisca pro dda pònnere in una pingiada in pares cun s’ògiu germanu: aunire is fògias de fenugru e sighire agiunghende pagu pagu de abba de sa pasta.

Pònnere a pustis su tzafaranu e sa nuxi. Fàghere sartare sa pasta in sa pingiada in nue sunt is fògias de fenugru e aunire su tonno, in pares a unu pagu de piberoneddu.

Preparazione:

Due cose da fare prima di iniziare a cucinare:

  • tagliare le foglie di finocchio e mettere tutto da parte
  • mettere le noci in una pentola per un paio di minuti e togliere subito: serviranno a fine ricetta.

Nel mentre che la pasta cucina in una pentola di acqua salata, tagliare la cipolla fresca e mettetela insieme a un po’ di olio extravergine di oliva: unire le foglie di finocchio e continuare la cottura con un pochetto di acqua salata della pasta.

Aggiungere poi lo zafferano e le noci. Fate saltare la pasta nella stessa pentola del preparato e unire il tonno, insieme a un po’ di peperoncino.