Su chi serbit:

300 grammos de cixiri
150g de tomata
1chibudda
piberoneddu
5 fogias di laru
ògiu
sale

Ingredienti:

300 g di ceci
150 g di pomodoro
1 cipolla
peperoncino piccante
5 foglia d’alloro
olio
sale

Aprontu:

Pònnere in duos litros de abba su cixiri, in paris a su laru e fàghere buddire a bellu a bellu pro un’oras e mesu, ponende unu pagheddu de sale.

Fuliare su laru e pigare una pingiada cun 3 culleras de ògiu, chibudda segada a piticu, sa tomata e su piberoneddu segadu a metade. Immoe tocat a pònnere su sale (a pagu!) e a coghinare pro deghe minutos, muriga·nde semper.

Immoe aunire su cixiri e lassare buddire pro 5 minutos.

Preparazione:

Mettere in due litri di acqua i ceci, unite l’alloro e lasciate bollire molto adagio per circa 1 ora e mezzo, salando. Eliminate l’alloro e una padella scaldate due-tre cucchiai d’olio, insaporitevi la cipolla tritata e unite il pomodoro e il peperoncino piccante diviso a metà, salate, mescolate e cuocete per 5-10 minuti, mescolando spesso.

Unite i ceci, regolate il sale e lasciate insaporire per 5 minuti.