Su chi serbit pro 6 pesonas:
500 grammos de chibudda
100 grammos de lardu
100 grammos de farra de sìmula,
200 grammos de pane tostadu segadu a fitas
200 grammos de casu
Sale e pìbiri
Ingredienti per 6 persone:
500 grammi di cipolle
100 grammi di lardo
100 grammi di farina di semola
200 grammi di pane raffermo tagliato a fette
200 grammi di pecorino
sale e pepe
Aprontu:
Segare sa chibudda a fitas e sufrissa·la in paris a su lardu, agiunghende turras de farra. Pònnere abba caente e ammescrare pro unu pagu de tempos, faghende coghinare a fogu lentu pro deghe minutos. Agiunghere sale e pìbiri.
A pustis ghetare in una pingiada un’istratu de fitas de pane aghedadu in paris a su casu trisinadu. Immoe tocat a sa brodu caende: bastat a si ddu ghetare in pitzus.
Preparazione:
Dopo avere tagliato la cipolla a fette farla soffriggere insieme al lardo, aggiungendo cucchiaiate di farina.
Versare quindi sul soffritto acqua calda e rimestare; aggiungere il sale e il pepe e lasciar cuocere a fuoco moderato per 10 minuti.
Disporre in una pentola uno strato di fette di pane tagliate e abbrustolite e il pecorino grattato sopra. A questo punto versare sopra la minestra bollente.