Su chi serbit:
500 gr de purpu
Una chibudda
5 tomatas piticas
1 piberoneddu
àgiu, pedrusèmene,
sali, ògiu

Ingredienti:
500 gr di polpo
1 cipolla
5 pomodorini
aglio, prezzemolo
peperoncino
olio extravergine d’oliva, sale

Aprontu:
Sabunare su purpu e bogare in deretura is ogros e s’intragnas. Pònnere totu in una pingiada manna cun s’ògiu, sa chibudda segada a piticu, s’àgiu e is tomatas e a pustis agiunghere su pedrusèmene.

Pònnere su sale e agiunghere su piberoneddu. Serrare totu, pro fàghere còghere pro 2 oras, sena mai bogare su cobertore.

Cottura:
Lavate bene i polpi. Privateli degli occhi e delle interiora contenute. In un tegame capiente versate l’olio e unitevi la cipolla tritata, l’aglio, i pomodorini, i polpi e il prezzemolo tritato.

Salate il tutto ed aggiungete il peperoncino. Chiudete il tegame con il coperchio e fate cuocere a fuoco lento per 2 ore circa, senza mai scoperchiare.