comente-s-and-rsquo-abrontant-is-p-and-agrave-rdulas-o-casidinas-le-ricette-di-cagliaripad-in-sardo-e-in-italiano
A unu tempus si faghiant petzi pro Pasca Manna oendie si faghent a tot’annu.
 
Su chi serbit:
 
500 grammos de casu friscu
180 grammos de tzùcuru
4 oos
Su còrgiu de un’aràngiu
300 grammos de farra
una turra de ògiu de porcu
sale, tzaferanu, mele
 
 
Ingredienti:
500 grammi di formaggio fresco
180 grammi di zucchero
4 uova
La buccia di un arancio
300 gammi di farina
Un cucchiaio di strutto
Sale, zafferano, miele
 
 
Aprontu:
Impastare sa farra cun abba tèbida e sale. Traballare pro unu cuartu de ora, annanghende a bellu a bellu s'ògiu de porcu. Cando sa pasta s’est ammoddiada e bene carasiada s’imbùsciat e si lassat pasare.
 
Impastade a parte su casu friscu trisinadu, su tzùcuru, is oos, su tzaferanu, su sale e su còrgiu de s'aràngiu e lassare pasare. In su mentres torrade a boddire s’impastu chi aiais postu parte, istèndende.ddu bene e faghide dischiteddos de 10 tzentìmetros de larghia. Prenare is rodeddas cun su prenidòrgiu chi ais lassadu a pasare, artiade is oros de sa pasta istringhende.dda cun is didos e formende 5 o 6 pitzicorros.
 
In fines bastat a pònnere is pàrdulas in su forru bellu caente e lassade.ddas finas chi s’indoret sa pasta. A pustis, donade una passada de pinzellu cun mele in pitzu.
 
 
Preparazione:
Impastare la farina con acqua tiepida e sale e lavorarla per circa un quarto d'ora, aggiungendo poco per volta lo strutto per ammorbidirla e renderla elastica, quindi lasciarla riposare ben coperta.
 
A parte prendere, formando un composto ben amalgamato, il formaggio fresco grattugiato, lo zucchero, le uova, lo zafferano, il sale e la buccia d'arancia. Lasciar riposare il composto e nel frattempo riprendere la pasta, cercando di formare dei dischetti del diametro di circa 10 cm ognuno. Posare un po' di ripieno all'interno, rialzando i lembi della pasta per formare un orlo ondulato.
 
Disporre i dischetti ripieni su una piastra metallica unita di grasso infornare a calore moderato e far cuocere fino alla doratura superiore della formaggella estrarre dal forno. Infine spennellare sulla superficie qualche goccia di miele.