comente-s-aprontat-sa-cassola-de-pische
Su chi serbit:
 
Unu chilu e mesu de pische vàriu
500 grammos de bagna
una pistinaga
una chibudda 
un'orrugu de àpiu
unu pagu de àgiu
200 grammos de pane betzu
ògiu ghermanu  
pedrusèmene, rìgamu, sali e pìbiri
 
Ingredienti:
 
Un chilo e mezzo di pesce
500 grammi di sugo di pomodoro
una carota
una cipolla
un pezzo di sedano
un po' di aglio
200 grammi di pane raffermo
olio d'oliva
prezzemolo, origano, sale e pepe
 
Aprontu:
 
In una pingiada manna fàghere buddire s'abba salia e pònnere is concas de pische giai isciacuadas. Agiunghere sa chibudda, sa pistinaga, e s'àpiu. In un'àtera pingiada fàghere friere a bellu a bellu s'àgiu e su pedrusèmene segados a piticu.
 
Aunire su pische e fàghere buddire pro cantos minutos: immoe bastat ghetare sa bagna e coghinare totu pro 15 minutos.
 
Preparazione:
 
In una pentola capiente fare bollire l'acqua già salata e mettere le teste del pesce precedentemente lavate. Aggiungere la cipolla, la carota e il sedano. In un'altra pentola fate soffriggere dolcemente l'aglio e il prezzemolo tritato.
 
Unire il pesce e fare bollire per qualche minuto: ora basta aggiungere il sugo di pomodoro e cucinare il tutto per 15 minuti.